banner-akne

banner-psoriazis

ПОРЪЧКИ

Общи условия за пазаруване по електронен път от Интернет страницата www.botanicus.bg

1. Предмет на Общите условия

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма Еко Ботаникус ООД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. Дружба 2, бл. 206, вх. Г, ет. 3 вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 201579036 предоставя услуги и продукти на потребителите си чрез интернет магазина www.botanicus.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

2. Регистрация

Регистрацията не е задължителна за пазаруване чрез онлайн магазина. Ползвателят е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка, както и валиден адрес на постоянно установяване, телефонен номер и e-mail адрес.

3. Съгласие

С отбелязване в поле „Съгласен съм с УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ” клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

4. Условия за поръчка на стоки

Поръчка

Доставката на стоки от Еко Ботаникус ООД чрез онлайн магазина става след потвърдена регистрация на клиента и направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва начин на плащане и телефонен номер за връзка. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

Потвърждение и изпълнение на поръчки

Операторът на Еко Ботаникус ООД задължително потвърждава по телефона всяка поръчка, направена от Клиента. Еко Ботаникус ООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина www.botanicus.bg, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на Еко Ботаникус ООД е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail. Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 16:00 часа, и на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден. Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор.

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

5. Срок и цена на доставка

Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина www.botanicus.bg, е два работни дни. Цената на доставка в рамките на Република България е съгласно ценоразписа на куриерска агенция Еконт.
В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, операторът на Еко Ботаникус ООД е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка. Всички стоки, поръчани през интернет магазина www.botanicus.bg, са застраховани.

6. Условия и начини на плащане

Чрез наложен платеж

При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

7. Доставка на стока

Клиентът получава стоката от служител на куриерската компания, с която Еко Ботаникус ООД е сключила договор. При доставка на стоката клиентът получава и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

8. Връщане на стока

Клиентът има право да върне закупена от него стока от интернет магазина www.botanicus.bg в срок от седем работни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация. В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефон 0877314959 на Еко Ботаникус ООД и да посочи номера на протокола за покупка на стоката. Операторът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 10:00-18:00 ч. Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.

Със зареждане на www.botanicus.bg. всеки един потребител приема и има задължение да спазва настоящите Общи условия за цялото време на ползване на страницата, от първоначалното зареждане до напускането на www.botanicus.bg.

Освен ако в тези общи условия изрично не е посочено друго, информацията, публикувана на www.botanicus.bg. , е собственост на Еко Ботаникус ООД. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на www.botanicus.bg., без изричното писмено съгласие на Еко Ботаникус ООД. Потребителите имат право да разглеждат и да отпечатват извадки за своя лична употреба. Посещението и разглеждането на www.botanicus.bg. не изисква регистрация от потребителите. Със зареждане на www.botanicus.bg., потребителят се съгласява, че Еко Ботаникус ООД. може да съхранява и обработва в лог-файловете на сървъра www.botanicus.bg данни за посещението му на сайта (IP адрес, cookies и т.н.), за да идентифицира потребителя и да удостовери началото на ползване на www.botanicus.bg, съответно съгласието на потребителя с настоящите общи условия.

За да използва услугите на www.botanicus.bg, които изискват регистрация, потребителят е длъжен предварително да се регистрира, като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (on-line) в Интернет на страницата на www.botanicus.bg. При попълване заявлението за регистрация, потребителят се задължава да предостави данни относно самоличността или другите изискуеми от електронната форма на данни.

С регистрацията си на www.botanicus.bg, потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от www.botanicus.bg.

Еко Ботаникус ООД е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, регистриран в регистъра на администраторите на лични данни, поддържан от Комисията за защита на личните данни. Еко Ботаникус ООД събира и обработва лични данни при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни.

Потребителят изрично се съгласява, че www.botanicus.bg. има право да събира и използва информация във връзка с регистрация за ползване на услугите. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, телефон, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията на www.botanicus.bg.. Информацията се съхранява в базата данни на botanicus.bg., при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни. С приемане на настоящите общи условия Потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, включително срещу получаването на промоционални оферти и реклами на продукти и услуги, като изпрати писмено съобщение на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Цените на стоките са с включено ДДС.

Еко Ботаникус ООД си запазва правото да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешена информация за стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн. Еко Ботаникус ООД има право по всяко време да променя съдържанието на botanicus.bg и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване се публикуват на botanicus.bg и са достъпни за всички потребители.

Въпреки че правим всичко възможно да имаме всички продукти в наличност и да обновяваме в магазина наличностите, е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок. 

Посочили сте грешни или непълни данни за доставка -  имена, адрес, телефон, пощенски код. При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на проблем по наша вина, ще поемем разходите по последващо изпращане на поръчката.

Политика за защита на личните данни

1. Категории лични данни които ще се обработват

Цели на обработване

Целта на събирането и обработването на данни е предлагането на услуги по покупки на продукти от сайта. Личните данни са информация, която служи за Вашата идентификация, т.е. име, електронна поща. “Еко Ботаникус „ ООД под никаква форма няма да събира Ваши лични данни, освен необходимите за извършване на действия по уеб сайта BOTANICUS.BG.

Услугите, които предоставя сайта BOTANICUS.BG предполагат предоставяне на Лични данни като име, адрес, телефон , e-mail.
BOTANICUS.BG не събира данни с категория специални данни по смисъла на чл. 9 и 10 от Регламент (ЕС) 2016/679. С това съгласие вие се задължавате да не съхранявате и изпращате такива данни чрез сайта, като например:
⁃ данни, разкриващи Вашия расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, членство в синдикални организации, нито Ваши генетични данни, биометрични данни, данни за здравословното Ви състояние, за сексуалния Ви живот или сексуалната Ви ориентация, или данни, свързани с Ваши присъди и нарушения.
⁃ документи за самоличност, както и ЕГН, номер на паспорт/лична карта и др. подобни.

2. Информация за правата на субекта на данни

⁃ BOTANICUS.BG ви осигурява непрекъснат 24 часов достъп до вашия акаунт, освен в случаите на техническа неизправност.
⁃ Чрез достъпа до вашия акаунт , вие имате право на проверка, промяна или изтриване на предоставената от вас информация. Имате възможност и да се откажете от съгласието за обработване на данните ви чрез закриване на акаунта ви (което ще доведе до невъзможност за използване услугата на сайта).
⁃ Вие имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни, което се основава на задача от обществен интерес, упражняване на официално правомощие или на легитимен интерес.

3. Задължително ли е предоставянето на лични данни

Задължителната информация, за да се регистрирате е eлектронната ви поща.
Предоставянето на личните ви данни в останалата функционална част на сайта е напълно доброволно по ваше желание. 
4. Срок на съхранение

BOTANICUS.BG съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, BOTANICUS.BG полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне (до 28 дни).

5. Сигурност от страна на BOTANICUS.BG

⁃ Предоставените ни данни се защитават съвестно от загуба, унищожение, изопачаване/фалшификация, манипулация и неправомерен достъп или неправомерно разкриване.
⁃ Еко Ботаникус ООД ще използва личните ви данни единствено за целите на техническото управление на сайта, в който сте регистрирани, за да ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с вас. 
Еко Ботаникус ООД няма право да продава или търгува с Вашите лични данни. Служителите на Еко Ботаникус ООД са длъжни да опазват поверителността на вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация. Еко Ботаникус ООД се води от приетата фирмена политика за защита на личните данни, която е представена в Комисията за защита на лични данни и се ръководи стриктно от нея при съхранение на личните данни, получени от регистрирани потребители в сайтовете, собственост на компанията.

bgzh-TWenfrderues
Обща сума:   0.00 лв.

Отиди в количката