banner-akne

banner-psoriazis

ФИЛОСОФИЯТА НА BOTANICUS

От началото на дейността си фирма BOTANICUS се стреми да постигне хармония между три основни принципа: екологично чисто производство на качествени суровини, тяхната преработка, натурална козметика и продажба на продуктите в собствени магазини и франчайз магазини BOTANICUS.
garden.jpg

Растенията се отглеждат в био-градини, които се възприемат не само като зона на производство, но и като места за обучения и почивка.  Продукцията на фирма BOTANICUS е изключително екологична, без използване на торове, химически спрейове и стимулатори. Благодарение на тези технологии ние можем да предоставим на нашите клиенти високо качество на продуктите, ръчно изработване на  натурална козметика.

ръчно правени сапуни Компанията фокусира усилията си не само върху качеството на продуктите, но и върху оригиналния, творчески, стилен и практичен дизайн. При тяхното производство BOTANICUS  използва оригинални традиционни рецепти в съчетание с откритията на съвременната наука. В натуралната козметика на BOTANICUS се съдържат растителни материали във възможно най-голяма степен. Всички продукти на BOTANICUS , се предлагат в Чехия в собствени магазини и франчайзинг магазини  в чужбина.
Също така, BOTANICUS активно участва в развитието на село Остра у Лисе над Лабем, тъй като отговорността на компанията за хората и средата, в която се намира, е неразделна част от корпоративната философия. Използването на традиционни материали, опаковки и исторически технологии, съчетани с труда и занаятчийските умения на местните хора помага да се съживи социалната структура и да се обнови село Остра, което създава възможност за създаването на уникални продукти. Визията за бъдещето е непрекъснатото подобряване на услугите не само в магазините на BOTANICUS, но също така и в Историческия център на изкуствата и занаятите, който е неразделна част от компанията.

DSC_1124.jpgDSC_1210.jpgDSC 3571

BOTANICUS подпомага проучвания и е в помощ на студенти. BOTANICUS традиционно участва в процеса на обучение. Дава възможност на студентите, които специализират „Градинарство” да завършат стаж, през който стажантите се запознават с многостранната дейност на дружеството и в рамките на относително кратък период от време - с широк спектър от дейностите в градинарството.
Училищните екскурзии с учебна цел не са изключение в градините  на фирма BOTANICUS. Фирмата си сътрудничи с Чешкия университет по земеделие в Прага при отглеждането и наблюдението на 140 сорта домати. Контролира се устойчивостта на растенията към гъбички, а резултатите от проверката показват наличието на генотипове, които могат да издържат сравнително дълго на посочените патогени без защитата на химикали, често използвани при конвенционалното производство.

appreciationВисокото качество на суровините, любовта към билковата медицинa и корпоративна култура са отразени в продуктите на BOTANICUS.
Собствените марки магазини гарантират подходяща информация за всеки натурален продукт и предлагат възможност за намиране на продукт от натуралната козметика, който най-добре отговаря на нуждите на клиента.

bgzh-TWenfrderues
Обща сума:   0.00 лв.

Отиди в количката