banner-akne

banner-psoriazis

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА

Натурална Козметика

Засиленото търсене на природни продукти по цял свят е нормална реакция срещу стреса, замърсяването и технологиите, твърдят психолози и аналитици.

След отклонението към химията от 60-те години на миналия век, днес козметиката се завръща към своите исторически източници на естествени продукти за здраве и красота. Следвайки неизменния стремеж на всеки човек към запазването им, както и съвременните тенденции за развитие на природосъобразна козметика ние се насочихме към натуралното, с биологичен произход и екологично чистото производство.

Крем за нежна кожа с лавандула от Бохемия - 100mlУспокояващ крем с невен - 50mlШампоан с розмарин и бреза - 525 mlАко искате да предпазите тялото си от вредните съставки в523915_293049350794124_1271140579_n.jpg съдържанието на много от търговските марки на пазара, БИО или натуралните козметични продукти BOTANICUS са по-добрата алтернатива, защото в тях не се използват синтетични и вредни за човека съставки, а само естествени и биологични такива.

Доколко предлаганата в магазините натурална козметика е “натурална” – трудно може да се каже. Не само защото за натурална козметика се приема тази , чийто състав е с минимум 5 - 10% растителен произход, а защото, за да се създаде една трайна субстанция, тя трябва да се стабилизира, да й се сложи консервант, за да издържи определен срок.

 Розово мляко за тяло и лице - 50 gЕтерично масло - успокояващ микс - 10 mlСапун чаено дърво и евкалипт - 80 g

Ръчно изработените натурални козметични продукти BOTANICUS използват оригинални, традиционни рецепти в съчетание с откритията на съвременната наука и гарантират съдържанието на природни и растителни масла, растителни алтернативи на

1073171_534212126677844_142737249_o.jpgсинтетични материали, естествени емулгатори, естери, растителни екстракти, естествени восъци и активни съставки. Ароматизирани са само с етерични масла получени от биологично земеделие. Предлаганите продукти са резултат от тясното сътрудничество на специалисти в био-козметиката като Д-р Малкълм Робърт Стюарт, биохимиците Ян и Дана Храдецки, лекари и фармацевти с единствената цел да се гарантира най-доброто качество, чистота и естественост.

cpk-logoПродуктите с марка BOTANICUS са с високо съдържание на екстракти от растения, извлечени от собствени БИО градини датиращи от 1999 г. с размер 30 хектара в местността Лиса над Лабем, Чехия. При отглеждането не се използват химични препарати, изкуствени торове и стимулатори. Продукцията е сертифицирана като БИО, както и суровините, които се използват за производството на натурални козметични продукти с марка BOTANICUS.

Нашата козметика не съдържа потенциално вредни химикали, силикони, минерални масла, изкуствени оцветители, парфюми и не е тествана върху животни.

Само най-доброто от природата за вас!

bgzh-TWenfrderues
Обща сума:   0.00 лв.

Отиди в количката