banner-akne

banner-psoriazis

БИО КОЗМЕТИКА

Кожата е като "трети бъбрек" и е един от най-важните човешки органи. Чрез нея тялото изхвърля токсини и абсорбира всичко, което й поднасяме. Ако направим списък на всички козметични продукти, които използваме в ежедневието си, ще открием, че те често са повече от 10. Колко от тях имат естествени съставки и колко химични? Ако гледаме на козметиката като храна за кожата бихме ли я хранили с ГМО и вредни химикали?

Принципите и философията на БИО козметиката, както и на натуралната козметика се изградени върху разнообразието от съществуващите в природата растения и натурални продукти, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките, капилярната циркулация. Природата има всички натурални съставки, които са необходими за естествено  хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на нашата кожа.
Био продуктите се произвеждат съгласно строги принципи, на които се базира биологичното (т.нар. органично) земеделие:
Използване на органична тор.
Забранени са употребата на ГМО (генно модифицирани организми), хормони, на повечето пестициди и рутинното използване на антибиотици.
Хранене на животните с биологична храна.
Съобразяване с естествените сезонни цикли.
Събиране на реколтата едва след узряване на растенията.
Периодично редуване на културите.
Грижа за животните и техните нужди (осигуряване на достъп до открити места, превантивни грижи чрез прилагане на хомеопатични методи, без консервативна употреба на медикаменти)

Органичен растителен сапун с какаово масло и нероли - 100 gШий абсолютен крем - мус с аромат на мароканска лайка - 50 mlМасло от Ший - 70 g

Какво е БИО козметика?

 1) Защо БИО козметика?
 Традиционната козметика съдържа много изкуствени съставки, а някои продукти дори са използвани върху животни. Трудно е да се оцени въздействието на тези продукти върху кожата дори след дълги години на употреба.
Био продуктите дават гаранция и сигурност на човека и заобикалящата го среда.
2) Основни различия между био - продукт и класически продукт;
Производството на козметичен продукт, е сравнително сложен процес. Класическият козметичен продукт като цяло съдържа 4 вида вещества; помощни вещества: които да гарантират проникването на активните съставки в епидермиса.
 активни вещества: представляват цялата ефективност на козметичния продукт.
 Съставки: те могат да бъдат консерванти (антисептици, антиоксиданти), стабилизатори (сгъстители) или овлажнители, които пречат на продукта да изсъхне.
 добавки: те могат да бъдат по избор - парфюми или цветове

При БИО козметиката състава е:

помощни вещества: растителни масла и мазнини (зехтин, арган, бадемово масло)
активни агенти: физически активните елементи (масло, екстракти, растения, етерични масла)
Стабилизатори: естествени консерватори (лимонена и бензоена киселина), природни стабилизатори (захар, сол и зърнени производни)   

Пачули нощен крем с вит.А и Е-50 млРозово удоволствие за вана - 100 gШампоан с розмарин и бреза - 100 ml

Кои са предимствата на БИО продуктите?

Отглеждането им в естествени за хубавата ни планета условия.
Методите, които се прилагат при култивирането на био продукти, целят запазването на околната среда и качеството на почвите и подпочвените води, тъй като разчитат на естествения кръговрат на хранителните вещества. Био земеделието подпомага биологичното разнообразие в природата, отделя по-малко въглероден двуокис – причина за глобалното затопляне и намалява токсичните отпадъци. ORGANIC или BIO са всъщност две обозначения за един и същ вид продукти.

Какви са реалните ползи от БИО продукти?

Не само че био - продуктите не съдържат химически и замърсяващи вещества (пестициди, изкуствени торове, синтетични продукти, ГМО), които в крайна сметка не са вредни само за тялото ни, но и за околната среда, био - козметика също е много богата на активни съставки, който произхождат от живи суровини, като се осигурява тяхната реална и дългосрочна ефективност.

bgzh-TWenfrderues
Обща сума:   0.00 лв.

Отиди в количката