banner-akne

banner-psoriazis

АКНЕ? КАЖИ СТИГА!

akne.jpg

Акнето е сред най-разпространените кожни "страдания" и е сериозен медицински проблем както за тийнейджърите, така и за редица възрастни. Около 80% от всички хора на възраст между 11 и 30 г. имат една или друга проява на акне. Дори на 40-50 г. акнето продължава да е проблем при някои хора.

Акнето възниква най-вече на местата, където има най-голям брой мастни жлези, които произвеждат себум: лицето, раменете, гърба и гърдите. Себум е мазна субстанция, която се отделя от мастните жлези. Високото му съдържание в порите на кожата води до растеж на бактерии, които причиняват инфекции. Това от своя страна води до образуването на пъпки или черни точки, които са симптоми на акне.

Акнето много често се появява по време на юношеството поради хормонални нарушения. Други причини, допринасящи за появата на акне, са хранителни грешки, нередовното почистване на кожата, стрес, както и някои видове козметика.

Botanicus ще ви помогне с помощта на природата в нашия крем за интензивна грижа с евкалипт и чаено дърво.

Евкалиптът почиства кожата от неприятните обриви и подпомага регенерацията на тъканите. Маслото от чаено дърво е всепризнато антисептично средство и незаменимо в грижата за проблемна кожа.

В състава на крема влиза и дестилирана успокояваща розова вода, бадемово и каково масло. Не съдържа изсушаващи съставки, премахва възпаленията , като в същото време успокоява и овлажнява кожата. Препоръчва се да се комбинира с натурален сапун с евкалипт и чаено дърво.

Крем за интезивна грижа с евкалипт и чаено дърво-50 г

full krem s evkalipt i chaeno darvo1

 

Bulgarian Chinese (Traditional) English French German Russian Spanish
Обща сума:   0.00 лв.

Отиди в количката